събота, 21 февруари 2015 г.

Сладоледен чийзкейк с бейлис

Може би сега не е най-подходящото време за похапване на сладолед, но... за мен няма сезон за него. Много вкусна и бърза рецепта подходяща за всяко време.

Сладоледен чийзкейк с бейлис

Необходми продукти:
3 пакетчета сирене крема /3х125 гр./
2 пакетчета какаови бисвкити „Роден край” /2х150 гр./
200 мл.течна млечна сметана
1000 мл. /340 гр./ размекнат ванилов сладолед
50 мл.охладено кафе еспресо
100 гр.захар
100 гр.масло
100 мл.бейлис

Приготвяне:
Застелете дъното на откопчаваща се форма с хартия за печене и закопчайте формата върху хартията – така ще ви бъде по-лесно да извадите след това готовия сладкиш. Смелете бисквитите на трохи в блендер и смесете с предварително разтопеното масло. Разстелете по дъното и на 2 см. от стените на формата /диаметър 26 см./. Оставете в хладилника да стегне. През това време пригответе крема.Намачкайте сиренето и разбийте със сметаната и захарта на гладък крем. Сладоледа сложете в голяма купа и при непрекъснато разбъркване постепенно прибавете крема. Хомогенизирайте добре, прибавете кафето и ликьора, отново разбъркайте и излейте върху бисквитения блат. Оставете във фризера да стегне за поне 3 часа. Преди сервиране извадете за 20 минути. Може да гарнирате с настърган шоколад или тъмно какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар