Сладки линцер
Необходими продукти:
400 грама брашно
200 грама масло
100 грама захар
50 грама бадемво брашно
3 жълтъка
1 ч.л. ванилова есенция
щипка сол
3 с.л. прясно мляко
конфитюр за слепване
Начин на приготвяне:
Всички продукти (без конфитюта) се смесват в купа и се разбъркват докато сместа стане на едри трохи. Разделете сместа на 3 части и всяка от тях увийте във фолио за свежо съхранение и ги оставете в хладилник за 1 час. Разточете тестото върху набрашнена повърхност и го изрежете с формички за сладки в желаната форма.
Половината от сладките трябва да бъдат с дупка по средата. За да не се развали формата, дупките изрежете след като сте сложили сладките в тавата.
Сладките се пекат около 10 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса. Наблюдавайте да не прегорят. Когато ги извадите от фурната, ги оставете да изстинат върху решетка.После поръсете курабийките, които имат дупка с пудра захар.
Слепете сладките с конфитюр, като внимавате да не пипате пудрата захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар