Печени във вино ябълки с млечен сос
Необходими продукти:
4 ябълки
50г захар
400 мл бяло вино
1 пръчка канела
1 шушулка ванилия
за плънката:
50г краве масло
100г захар
1/2 ч.л. сок от прясно настърган джинджифил
за соса:
200г цедено кисело мляко
2 с.л. мед
1/4 ч.л. настърган звезден анасон
2 щипки канела
Приготвяне:
Продуктите за плънката се смесват и се разбъркват. Виното се слага в касерола на котлона заедно със захарта, канелата и ванилията, и се оставя да се редуцира наполовина.
Ябълките си измиват и семките се избушват. Крайчетата се запазват и с тах се запушва отворът отдолу, за да не изтече сместа. Ябълките се пълнят с маслената смес и се слагат в тава заедно с редуцираното вино. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 15 мин.
Киселото мляко се смесва с меда, анасона и канелата. Ябълките се поднасят, гарнирани с млякото.
Няма коментари:
Публикуване на коментар