понеделник, 9 февруари 2015 г.

Печени във вино ябълки с млечен сос

Една бърза рецепта с изтънчен привкус.

Печени във вино ябълки с млечен сос

Необходими продукти:
4 ябълки
50г захар
400 мл бяло вино
1 пръчка канела
1 шушулка ванилия

за плънката:
50г краве масло
100г захар
1/2 ч.л. сок от прясно настърган джинджифил

за соса:
200г цедено кисело мляко
2 с.л. мед
1/4 ч.л. настърган звезден анасон
2 щипки канела

Приготвяне:
Продуктите за плънката се смесват и се разбъркват. Виното се слага в касерола на котлона заедно със захарта, канелата и ванилията, и се оставя да се редуцира наполовина.
Ябълките си измиват и семките се избушват. Крайчетата се запазват и с тах се запушва отворът отдолу, за да не изтече сместа. Ябълките се пълнят с маслената смес и се слагат в тава заедно с редуцираното вино. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 15 мин.
Киселото мляко се смесва с меда, анасона и канелата. Ябълките се поднасят, гарнирани с млякото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар