Сиренето по шопски
Необходими продукти:
2 яйца100 грама сирене
1 домат
1 чаена лъжица краве масло
1 люта чушка и червен пипер по желание
Приготвяне:
На дъното на малко гювече слагате маслото. Обелвате домата, нарязвате го на филийки и ги нареждате върху маслото. Върху доматите натрошавате сиренето, след което слагате капака на гювечето и го поставяте в студена фурна. Готвят се на 200 градуса за 20 минути.След като минат 20-тина минути вадите гювечето от фурната, махате капака и чуквате яйцата. Връщате гювечето отново във фурната и печете докато яйцата станат готови. Ако сте фен на лютите чушки слагате по една заедно с яйцата.
Преди сервиране поръсвате сиренето по шопски с червен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар