Двойно шоколадови звездички
250 грама бяло брашно
125 грама краве масло
100 грама пудра захар
2 жълтъка
1/3 чаена лъжичка бакпулвер
канела на вкус
2 ванилии
щипка сол
настъргана портокалова кора
за пълнежа:
Аз използвах битер шоколадов крем. Може да използвате мармалад, смем от мед и масло или нещо друго.
Приготвяне:
Омесете гладко тесто от продуктите и го оставете да се охлади.
Разточете го на кора с дебелина около 7-8 мм и с формички изрежете звездички.
Изпечете ги в предварително загрята на 170 градуса фурна. Внимавайте, защата стават бързо, а не трябва да се препичат, защото стават твърди.
След като изстинат ги слепете с плънка по желание и ги потопете в разтопен шоколад.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар