сряда, 30 май 2018 г.

Италиански кекс с маскарпоне и шоколадов чипс

Необходими продукти:

300 г брашно
100 г царевично нишесте
3 яйца (на стайна температура)
200 г захар
200 г маскарпоне
200 г прясно мляко
2 с. л. бакпулвер
70 г масло, разтопено
1 ч. л. ванилия
100 г шоколадови парченца
1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Добавяме маскарпонето, ванилията, млякото, разтопеното масло и разбъркваме добре.
В друга купа смесваме брашното, царевичното нишесте, бакпулвера и солта. Смесваме ги със сместа с яйца и разбъркваме с шоколадовите парченца, докато се комбинира всичко добре. 
Намазмаме с мазнина и набрашняваме форма с диаметър около 26 см, изливаме сместа и печем в предварително загрята на 175 градуса фурна за 45-50 минути. Когато кексът е готов го оставяме да се охлади и поръзваме с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар