Необходими продукти:
250 г маскарпоне
100 г тъмен шоколад
24 обикновени бисквити
около 150 мл горещо какао
фъстъци за гарниране
Начин на приготвяне:
Разтапяме шоколада на водна баня или в микровълнова. Разбиваме маскарпонето с миксер и постепено добавяме разтопения шоколад.
Взимаме една бисквита, намазваме я със сместа и към нея прилепяне друга. Повтаряме това, докато направим 12 сандвич бисквити.
Взимаме един сандвич и го потапяне за няколко секунди в горящото какао. Намазваме горната страна с крема и оставяме на страни. Правим същата процедура със следващия сандвич и го залепваме за първия. Повтаряме това със всички сандвич бисквити.
Използваме останалия крем, за да покрием тортата. Гарнираме с фъстъците и допълнително шоколад по желание. Прибираме в хладилника за поне 1 час. Когато сервираме, режем тортата под ъгъл.
Няма коментари:
Публикуване на коментар