понеделник, 6 ноември 2017 г.

Редена бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Необходими продукти:

250 г маскарпоне
100 г тъмен шоколад
24 обикновени бисквити
около 150 мл горещо какао 
фъстъци за гарниране

Начин на приготвяне:

Разтапяме шоколада на водна баня или в микровълнова. Разбиваме маскарпонето с миксер и постепено добавяме разтопения шоколад.
Взимаме една бисквита, намазваме я със сместа и към нея прилепяне друга. Повтаряме това, докато направим 12 сандвич бисквити.

Взимаме един сандвич и го потапяне за няколко секунди в горящото какао. Намазваме горната страна с крема и оставяме на страни. Правим същата процедура със следващия сандвич и го залепваме за първия. Повтаряме това със всички сандвич бисквити.                                                                                                                                        
Използваме останалия крем, за да покрием тортата. Гарнираме с фъстъците и допълнително шоколад по желание. Прибираме в хладилника за поне 1 час. Когато сервираме, режем тортата под ъгъл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар