Необходими продукти:
2 обезкостени пилешки гърди3 с. л. зехтин
сол и черен пиперна на вкус
1 малка глава лук - тънко нарязан
1 скилидка чесън, накълцана
1 ч. л. къри на прах
½ ч. л. канела
⅛ ч. л. лют червен пипер
1,5 чаша кус-кус
500 мл пилешки бульон
3-4 фурми, нарязами наполовина
⅓ чаша грубо нарязани бадеми
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на ленти и овкусяваме със сол и черен пипер. Загряваме зехтина, готвим пилето за няколко минути до златисто и го изваждаме. Загряваме останалата 1 с.л. захтин и запържваме лука за около 5 минути. Добавяме чесъна, кърито, канелата и лютия червен пипер и готвим около минута, докато освободят аромата си. Слагаме кускуса и разбъркваме за 2 минути, след което наливаме бульона и добавяме фурмите. Връщаме пилето в тигана, намаляме топлината и готвим до готовност на кускуса - около 10 минути. Подпряваме със сол и пипер, и поръсваме с бадемите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар