Необходими продукти:
3 с. л. плюс 2 ч. л. зехтин350 г пушена наденица, нарязана на колелца
3 ч.л. сух чесън
1 1/2 ч. л. лют червен пипер
700 г смлени домати
1/2 чаша червено вино
3/4 ч. сух риган
1 ч.л. сол
450 г спагети
пресен босилек на вкус
Начин на приготвяне:
Загряваме две чаени лъжички зехтин в тиган и запържваме наденицата до златисто, след което я вадим. Загряваме останалия зехтин - 3 с.л., заедно с чесъна и червения пипер. Разбъркваме за минута и добавяме доматите, виното, ригъна, солта. Готвим за около 15-20 минуто, докато се сгъсти, като рабърквам еот време на време. През това време приготвяме спагетите според опаковката. Разбъркваме наденицата в соса и сервираме върху спагетите. Поръсваме с босилек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар