Необходими продукти:
500 г праз
1 малка глава целина, настъргана
50 г масло
2 с.л. брашно
2 кубчета пилешки бульон
125 г крема сирене
2 жълтъка
6 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Наситняваме празът и го задушаваме в сгорещеното масло за около 3 минути. Добавяме настърганата целина, брашното и разбъркваме. Наливаме 1,5 л гореща вода. Добавяме бульона и варим 20-30 минути на тих огън.
Разбиваме жълтъците и смесваме с млякото и крема сиренето до хомогенна смес. Слагаме 4-5 черпака от бульона в сместа и при непрекъснато бъркане връщаме в тенджерата. Готвим около 5 минути, като не трябва да завира. След като е готова пасираме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар