събота, 8 октомври 2016 г.

Тортелини с доматен сос и моцарела

Необходими продукти:

За соса:
1/2 глава лук
1 морков
1 скилидка чесън
1 консерва домати на кубчета (400гр)
1/2 ч.ч. вода
2 супени лъжици доматено пюре
2 чаени лъжички сол
2 чаени лъжички захар
босилек на вкус
черен пипер на вкус
зехтин

Допълнително:
1 пакет тортелини с месо (400-500гр)
1 топка моцарела
настърган кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

За соса нарязваме чесъна на ситно, лука на полумесеци, настъргваме моркова и запържваме в загрятия зехтин. Добавяме доматите, водата, доматеното пюре,босилек,  сол, захар и черния пипер. Покриваме с капак и оставяме да къкри на тих огън за около 25мин. Приготвяме тортелините според опаковката, като намалим времето на половина. Когато са готови ги смесваме със соса. Накъсваме моцарелата, разбъркваме и изсипваме в тава. Поръсваме с кашкавала и запичане за 10-15 мин на 200г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар