събота, 8 октомври 2016 г.

Телешко задушено с червено вино и шоколад върху картофено канапе

Необходими продукти:

400 гр телешко нарязано на хапки
2 с.л.зехтин
1 глава лук, нарязана на полумесеци
1 морков, нарязани на кръгчета
2 скилидки чесън, ситно нарзани
100 мл. червено вино
20 мл. винен оцет
1 дафинов лист
1/2 ч.л. канела
200 мл. телешки бульон
15 гр черен шоколад мин. 75%
50 гр. сушени сини сливи
 
За канапето:
300 гр. варени картофи, настъргани 
50 гр. кашкавал настърган
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото слагаме да се зачерви на умерен огън в загретия зехтин. Изваждаме го и в същата мазнина добавяме лукът, морковите и чесънът. Разбъркваме се 7-8 мин. Връщаме месото, добавяме виното и оцетът, и оставяме 10 мин. на силен огън, за да се изпари алкохолът. Слагаме дафиновият лист, канелата и наливаме горещия бульон. Прехвърляме ястието в съд за печене с капак, добавяме сините сливи и слагаме във фурната за 1-1,5 часа на 160°С. Заливаме шоколада с 1-2 с.л. от бульона от печенето на месото. Разбъркваме докато се стопи. Прибавяме го към месото, разбъркваме и запичаме за още 15 мин. Сервираме върху канапето, за което смесваме всички съставки, оформяме и изпичаме или изпържваме го готовност.





Няма коментари:

Публикуване на коментар