събота, 22 октомври 2016 г.

Телешко с дюли и сливи

Необходими продукти:

500 г телешка плешка
1 дюля
1 морков
400г консервирани домати
1 картоф
1/2 патладжан
100 г сушени сини сливи
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 с.л. олио
1/4 ч.л. куркума
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. кориандът
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. кимион
1/4 ч.л. канела
1 шушулка кардамон

Начин на приготвяне:

Лукът, картофът, морковът, патладжанът и дюлята се нарязват на тънки шайби. Месото се нарязва на тънко и чесанът се наситнява. Намазваме керамичен съд с олиото и подреждаме: лук, сол, месо, чесън, дюли, патладжан, морков, картофи. Най-отгоре слагаме сливите. Пасираме доматите с подправките. Изсипваме получения сос върху ястието, покриваме съда и печем на 150гр с вентилатор, за около 4 часа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар