Необходими продукти:
900 г свински ребърца
1 стрък пресен лук
50 мл олио
5 с.л. захар
3 с.л. винен оцет
2 с.л. оризово вино
2 с.л. соев сос
1 ч.л. джинджифил
1 щипка анасон на прах
1 с.л. сусам
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме ребрата. Слагаме ги в тенджера с вода и варим 8 минути, след завирането на водата. В дълбок тиган сипваме олиото и 2 с.л. захар. Готвим 2-3 мин. на силен огън и при непрекъснато бъркане, докато захарта стане златистокафява. Прибавяме отцедените ребра и запържваме при непрекъснато бъркане 5-7 мин., докато се зачервят. Сипваме виното, овкусяваме със соевия сос, анасона, сол и черен пипер и разбъркваме. Наливаме около 400мл от бульона, в който сме варили ребрата, похлупваме и варим на слаб огън около 40 мин. Останалата захар смесваме с оцета и прибавяме към месото. Увеличаваме котлона и готвим около 10 мин., като разбъркваме. Добавяме джинджифила, пресния лук и сусама, и разбъркваме за около 2 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар