Необходими продукти:
1 бонфиле, около 450 г120 мл. сок от лайм
настърганата кора от 1 лайм
3 с.л. мед
3 скилидки чесън
50мл зехтин
1 ч.л. смлян кимион
сол на вкус
черен пипер на вкус
3 с.л. бяло вино
Начин на приготвяне:
Приготвяме марината от сока, настърганата кора от лайм, меда, зехтина, солта, пипера, обелените и смачкани скилидки чесън. Почистваме месото от ципи, натриваме с малко сол и поставяме в маринатата за минимум 1 час. Маринованото месо запичаме от всички страни в добре загрят сух тиган с незалепващо покритие, докато образува златиста коричка - около 4 минутии на страна. Поставяме в тава, покрита с хартия за печене и печем в загрята на 140 градуса фурна до 12 минути. Изваждаме месото от тавата върху дъска, покриваме леко с алуминиево фолио, без да се завива и изчакваме 10 минути да се отпусне .В тигана, в който сме запекли месото, на силен котлон, сипваме виното, прибавяме останалата марината, оставяме да заври, след което да къкри на слаб огън, докато се сгъсти. Ако е необходимо доовкусяваме и рецеждаме соса. Отпочиналото месо нарязваме и заливаме с част от соса. Сервираме веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар