сряда, 5 октомври 2016 г.

Тортелини с гъби и бекон

Необходими продукти:

500 гр тортелини по избор
200мл сметана за готвене
200 гр печурки
1 глава лук
40 гр синьо сирене
1 топка моцарела
100 гр бекон на кубчета
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. сол
2-3 с.л. масло
70 гр галета
настърган кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме тортелините според опаковката. Запържваме лука с бекона и гъбите. Добавяме сметаната, синьото сирене, сол и черен пипер. Когато тортелините са готови ги сипваме в соса. Накъсваме вътре моцарелата. Изсипваме всичко в тава, поръсваме с кашкавала и печем 15 мин на 200г. Смесваме галетата с разтопеното масло, разпределяме отгоре и печем още 5-10 мин. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар