Необходими продукти:
700г телешка кайма
2 скилидки чесън
1 с.л. къри паста
1 яйце
2 с.л. галета
смлян черен пипер
1 с.л. нарязан копър
сол на вкус
За соса:
400г консерва домати на кубчета
150г лук
50 мл олио
2 скилидки чесън
1 с.л. кориандър
1 зелена люта чушка
1 ч.л. чили на прах
1/2 ч.л. смлян кардамон
1 ч.л. смлян ким
1 ч.л. къри на прах
1 звезден анасон
1/2 ч.л. захар
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с къри пастата, яйцето, пресования чесън, солта и черния пипер. Прибавяме галетата и оформяме кюфтенца, които нанизваме на шишчета. Печем на 200гр за 35-40 мин.
За соса сгорещяваме олиото и запържваме лука, докато омекне. Прибавяме нарязаната люта чушка, кориандъра и чесъна. Разбъркваме и овкусяваме с кима, кардамона, чилито, кърито, анасона и захарта. Сипваме доматите и наливаме 150мл вода. Разбъркваме добре и оставяме да къкри на слаб огън около 30мин, докато се сгъсти. Сервираме изпечените кюфтенца със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар