Необходими продукти:
1 пакет бишкоти150 мл амарето или ром
500 г сирене рикота
1 шепа филирани бадеми
80 гр сушени плодове и корички
80 гр настърган шоколад
1-2 с.л. какао + допълнително за поръсване
4 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Покриваме стените и дъното на средно голяма купа или малка тенджерка с опъковъчно фолио.Бишкотите овкусяваме с ликьора амарето и подреждаме първо по дъното на купата и след това по стените, наредени една до друга.
В купа смесваме сиренето рикота, пудрата захар, филираните бадеми, сушените плодове, нарязани на малки кубчета, и настъргания шоколад. Разбъркваме добре и половината от сместа изсипваме върху бишкотите. Отгоре нареждаме нов ред овкусени бишкоти.
Към останалия крем добавяме какаото, разбъркваме добре и покриваме втория ред бишкоти с него.
Завършваме с нов ред бишкоти. След това с помощта на фолиото завиваме края на сладкиша.
Натискаме добре отгоре. Ако сладкиша има по-високи страни от бишкотите, ги свиваме.
Оставяме в хладилник за 24 часа, за да стегне добре.
Преди да сервираме, обръщаме сладкиша и поръсваме обилно с какао.
Няма ли захар?
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеИма пудра захар 4 с.л.
Изтриване