петък, 28 октомври 2016 г.

Дзукото

Необходими продукти:

1 пакет бишкоти
150 мл амарето или ром
500 г сирене рикота
1 шепа филирани бадеми
80 гр сушени плодове и корички
80 гр настърган шоколад
1-2 с.л. какао + допълнително за поръсване
4 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Покриваме стените и дъното на средно голяма купа или малка тенджерка с опъковъчно фолио.
Бишкотите овкусяваме с ликьора амарето и подреждаме първо по дъното на купата  и след това по стените, наредени една до друга.



В купа смесваме сиренето рикота, пудрата захар, филираните бадеми, сушените плодове, нарязани на малки кубчета, и настъргания шоколад. Разбъркваме добре и половината от сместа изсипваме върху бишкотите. Отгоре нареждаме нов ред овкусени бишкоти.
Към останалия крем добавяме какаото, разбъркваме добре и покриваме втория ред бишкоти с него.
Завършваме с нов ред бишкоти. След това с помощта на фолиото завиваме края на сладкиша.
Натискаме добре отгоре. Ако сладкиша има по-високи страни от бишкотите, ги свиваме.
Оставяме в хладилник за 24 часа, за да стегне добре.
Преди да сервираме, обръщаме сладкиша и поръсваме обилно с какао.

3 коментара: