Необходими продукти:
200-250 гр. чоризо, нарязано на парчета по дължина1 глава лук, нарязан на полумесеци
2 скилидки чесън, ситно нарязани
1 ч. л. пушен червен пипер
250 гр. ориз
500 мл. горещ пилешки бульон
2 печени чушки
250 гр. домати
70 гр. маслини без костилка
Начин на приготвяне:
Загряваме голям тиган на средно-висока температура. Слагаме лука, чесъна и чоризото, с нарязаната страна надолу, и готвим, докато започнат да отделят мазнина и се зачервят. Добавяме ориза, червения пипер и чушките. Разбъркваме добре, наливаме бульона, покриваме с капак и варим 10-тина минути.Добавяме доматите и маслините, и варим до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар