Необходими продукти:
4 с. л. зехтин2-3 обезкостени пилешки бутчета без кожа, нарязани на хапки
1 чаша вода
1/2 чаша кафява захар
3/4 чаша пилешки бульон
2/3 чаша соев сос
1/4 чаша кетчуп
1/4 чаша бърбън
2 с. л. ябълков оцет
5 скилидки чесън, накълцани
1 малка глава лук, накълцана
3/4 ч. л. смлян лют червен пипер
1 1/2 с. л. прясно настърган джинджифил
1/4 чаша ябълков сок
2 с. л. царевично нишесте
ориз за гарнитура
Начин на приготвяне:
Запържваме пилето в сгорещения зехтин до златисто и изваждаме в чиния. В същия тиган смесваме водата, захарта, пилешкия бульон, соевия сос, кетчупа, бърбъна, ябълковия оцет, чесъна, лука, лютивия червен пипер и джинджифила. Разбъркваме и оставяме да заври. Връщаме месото в тигана, намаляме топлината и оставяме да къкри около 20 минути.
В малка купа смесваме ябълковия сок и нишестето, и прибавяме към месото. Бъркаме около 1 минута, докато се сгъсти. Сервираме с варен ориз.
В малка купа смесваме ябълковия сок и нишестето, и прибавяме към месото. Бъркаме около 1 минута, докато се сгъсти. Сервираме с варен ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар