петък, 13 октомври 2017 г.

Тортелини с пиле и гъби

Необходими продукти:

1  пакет (500-600г) пресни тортелини
3 с. л. масло
2  пилешки гърди, нарязани на кубчета
200 г пресни гъби
3 зелени лука, фино нарязани
1 скилидка чесън, накълцана
3 с. л. брашно
1 и 3/4 чаша пилешки бульон
3/4 чаша заквасена сметана
сол и черен пипер, на вкус
1 и 1/2 чаша настъргана моцарела или кашкавал

Начин на приготвяне:

Запържваме пилето в маслото до златисто. Прибавяме лука, гъбите и чесъна, и готвим, докато омекнат. Поръсваме с брашното, разбъркваме и готвим 1-2 минути. Наливаме бульона и разбъркваме, докато се посгъсти. Прибавяме сметаната, рзбвъркваме, слагаме тортелините и смесваме всичко добре. Изсипваме сместа в тавичка, поръсваме с настърганото сирене и печем покрито с фолио за 25 минути. След това откриваме и печем за още десетина минути до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар