Необходими продукти:
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. кисело мляко
30 г масло
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
2-3 капки оцет
1 ч.л. суха мая
брашно за омесване на еластично брашно
сирене
сусам
Начин на приготвяне
Разбиваме едното яйце и добавяме хладкото прясно мляко, киселото мляко, разтопеното масло, солта, захарта, оцета, маята и брашно, колкото поеме за меко еластично тесто. Замесваме го и оставяме тестото завито с кърпа да втаса на топло.
След като втаса го разточваме на правоъгълна кора. Нарязваме на квадрати или правоъгълници и намазваме с второто разбито яйце.
На всеки правоъгълник правим разрези, като оставяме основата неразрязана и върху нея слагаме натрошено сирене.
Навиваме соленките и ги подреждаме в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре намазваме с разбито яйце, смесено с малко олио. Поръсваме със сусам и печем в предварително загряте на 180 градуса фурна до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар