събота, 16 септември 2017 г.

Сладкиш жираф

Необходими продукти:

за тестото:
200 г масло, размекнато
175 г захар
1 яйце
375 г брашно
1 ч.л.сода
2 с.л. какао 

за крема:
175 г захар
2 яйца
200 г творог (може да се замени с извара)
300 г заквасена сметана
1 пакетче ванилова захар
2 с.л. нишесте 

Начин на приготвяне:

Смесваме маслото със 175 г от захарта. Добавяме яйцето, содата, брашното, какаото и замесваме меко тесто. Слагаме го в хладилника за около 20 минути. 
През това време приготвяме крема, като смесваме творога, заквасената сметана, 175 г захар, ваниловата захар, 2 яйца и нишестето. 
Разделяме тестото на една по-голяма и една по-малка част. Голямата разпределяме равномерно в тавичка (d=23см), като оформяме и борд по края.
 Изсипваме крема и отгоре накъсваме останалата част от тестото. Печем 50-60 минути на 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар