събота, 16 септември 2017 г.

Свинско бон филе терияки

Необходими продукти:

1 свинско бонфиле (около килограм)
2 с. л. соев сос
1 с.л. зехтин
1 с. л. кафява захар
1 с. л. бяло вино
1 с. л. оризов оцет
1 скилидка чесън, пресована
1/2 ч. л. фино настърган пресен джинджифил
лют червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Смесваме всички съставки и разбъркваме, докато се разтвори захарта. Слагаме месото в торбичка и изсипваме вътре маринатата. Разклащаме и слагаме в хладилника за 30 минути до 8 часа. 
Загряваме малко количество мазнина в тиган и готвим месото за 15 минути, като обръщаме един път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар