Необходими продукти:
600 г консервиран нахут200 г Чоризо
2 глави лук, нарязани на полумесеци
2 скилидки чесън
400 г доматено пюре
100 мл бяло вино
4 с. л. зехтин
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Запържваме лука и чесъна в загретия тиган, докато омекне. Добавяме чоризото, нарязано на колелца и готвим до златисто. Изцеждаме добре нахута и го прибавяме в тигана, като подправяме със сол и черен пипер. Наливаме виното и разбъркваме за няколко минути.Изсипваме доматеното пюре, намаляма топлината на котлона и готвим около 10 минути. Ако стане прекалено гъст соса, добавяме малко топла вода.
Няма коментари:
Публикуване на коментар