неделя, 10 септември 2017 г.

Пирог с череши и крем Патисиер

Необходими продукти:

за тестото:
50 г масло, размекнато
50 г захар
70 г смлени бадеми
2 ч.л. бакпулвер
70-100 г брашно

за крема:
300 мл прясно мляко
2 жълтъка
100 г захар
20 г брашно
2 ч.л. ванилова захар

допълнително:
350 г череши

Начин на приготвяне:

Разбъркваме маслото със захарта, добавяме разбитото яйце, смлените бадеми и разбъркваме всичко добре. Добавяме брашното с бакпулвера и замесваме тесто. Намазваме форма с диаметър 29см леко с масло и разпределяме тестото, както по дъното, така и по стените, за да създадем борд. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 7-10 минути (не трябва да е напълно изпечено). 
За крема смесваме захарта с брашното и жълтъка. Загряваме млякото, като не трябва да завира и внимателно го прибавяме към яйчната смес, като непрекъснато бъркаме. Връщаме на котлона и варим до сгъстяване, при непрекъснато бъркане. 
Вадим тестото от фурната, разпределяме черешите, като сме махнали костилките и отгоре изсипваме крема. Връщаме във фурната и печем около 20-25 мин. Сервираме след като е напълно изстинал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар