четвъртък, 7 септември 2017 г.

Пуешки гърди пълнени с рикота, домати и босилек

Необходими продукти:


700 г обезкостени пуешки гърди
1 с. л. зехтин
1 глава лук, нарязана
1/2 чаша сухо бяло вино

За пълнежа:

10 сушени доматчета, смлени или ситно накълцани
2 скилидки чесън, накълцани
5-6 листа босилек, накълцани
200 г сирене рикота
няколко златни стафиди
черен пипер и сол на вкус
1/4 чаша настърган кашкавал


Начин на приготвяне:

Смесваме добре всички съставки за пълнежа. Леко начукваме месото и разпределяме равномерно сместа. Навиваме на руло и завързваме с канап. Подправяме леко със сол и черен пипер.

 Загряваме зехтина в тиган и запечатваме до златисто рулото от всички страни. Добавяме лука и виното. Покриваме с фолио и печем в предварително загрята на 160-170 градуса фурна за около 1:40-2 часа. Ако ползваме термометър месото е готово, когато достихне 165 градуса в центъра.



Няма коментари:

Публикуване на коментар