петък, 1 септември 2017 г.

Чийзкейк с кисело мляко, Бейлис и кафе


Необходими продукти:

200 г бисквити за чийзкейк на Победа (или подобни)
100 г масло
2 с. л. разтворимо кафе
200 г крема сирене
400 г цедено кисело мляко
60 г пудра захар
100 мл крем ликьор (тип Бейлис)
6 г желатин

За заливка:
1 чаша кафе
3 с. л. кафява захар

Начин на приготвяне:

Накисваме желатина в няколко лъжици студена вода.
Смиламе на ситно бисквитите.
Разтваряме кафето във съвсем малко вода и го смесваме с разтопеното масло.
Изсипваме в натрошените бисквити и разбъркваме, докато всичко се смеси добре.
Покриваме дъното на форма (d=22см) с хартия за печене, изсипваме сместа от бисквити и я притискаме добре с лъжица. Прибираме в хладилника.
Смесваме киселото мляко, крема сиренето, Бейлиса и захарта.
Загряваме една лъжица от киселото мляко в малка тенджерка, добавяме желатина и разбъркваме докато се разтопи. Оставяме леко да се охлади и го прибавяме към сместа с кисело мляко, като добре разбъркваме.
Изсипваме върху бисквитения блат и слагаме в хладилника  за поне 6 часа.
За заливката загряваме кафето със захарта в малка тенджера, докато се получи гъст сироп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар