вторник, 17 октомври 2017 г.

Кесадия с италиански наденички

Необходими продукти:

1 с. л. зехтин
1 малка глава лук, нарязана на кубчета
1/2 ч. л. чесън на прах
4  италиански (400г) наденички, със свалени обвивки
2 тортила питки (d=25см)
5 свежи листа босилек, грубо нарязани
2 нарязани печени червени чушки
1 чаша настъргано сирене моцарела
сос Маринара за сервиране

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина. Запържваме лука и чесъна. Добавяме наденичките, като с дървена шпатула ги  радребняваме на парченца. Готвим до пълна готовност на месото - около 10 минути. Изваждаме сместа от тигана и го почистваме. 
Връщаме го на котлона и намазваме с мазнина. Слагаме едната питка. Върху нея моцарела, сместа с наденички, печени чушки, босилек и останалата моцарела. Отгоре слагаме другата питка. Готвим  около две минути, мажем горната питка с малко мазнина, обръщаме и готвим около още две минути. Сервираме със затоплен сос Маринара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар