Необходими продукти:
6 големи картофи1 Чоризо
4 филийки бекон, нарязани
1 глава голям лук, обелена и нарязана на кубчета
1/2 с. л. чесън на прах
1 с. л.зехтин
200 мл зеленчуков бульон
1 с. л. розмарин
1 с. л. босилек
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука в зехтина. Когато омекне, добавяме чесъна, картофите-нарязани на малки кубчета и чоризото - нарязано на колелца. Разбъркваме и ако е необходимо добавяме още малко зехтин. Прибавяме бекона и готвим за около 5 минути. Прехвърляме сместа в тава, сипваме бульона и прибавяме подправките. Печем на 180 градуса за около 30 минути или докато течността се изпари почти напълно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар