вторник, 24 октомври 2017 г.

Чийзкейк с шоколад и еспресо (без печене)

Необходими продукти:

за блата:
18 бисквити Орео
4 с. л. разтопено масло
1 ч. л. еспресо кафе (гранули), разтворени в малко вода

за слоя с крема сирене:
400 г крема сирене
⅓ чаша захар
1 ч. л. еспресо кафе (гранули), разтворени в 5 с. л. гореща вода
¼ чаша какао на прах
140 г сметана за разбиване

за слоя с маскарпоне:
450-500 г маскарпоне
⅓ чаша захар
140 г сметана за разбиване

шоколад за декорация

Начин на приготвяне:

Смиламе бисквитите в блендер и прехвърляме в купа. Смесваме добре с маслото и кафето, и разпределяме равномерно на дъното на форма с d=23см.
С миксер смесваме крема сиренето и захарта. Прибавяме кафето и какаото и смесваме добре. Разбиваме сметаната и привавяме към сместа с крема сирене. Разпределяме равномерно върху бисквитения блат.
Разбиваме с миксер маскарпонето за около минута, добавяме захарта и разбъркваме докато се смеси собре. Прибавяме сметаната и отново разбъркваме с миксера. Разпределяме равномерно върху слоя с крема сирене.
Прибираме в хладилника за поне 6 часа. Сервираме с настърган шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар