сряда, 2 май 2018 г.

Тарарушки

Необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
3 с. л. захар
2 с. л. разтопено масло
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. сода
около 2-3 чаши брашно (трябва тестото да не лепне по ръцете)
1 пакетче ванилова захар (по желание)
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Смесваме киселото мляко със содата и изчакваме да шупне. Прибавяме яйцето, захарта, солта, маслото и брашното. Замесваме тестото, докато спре да лепне по ръцете, и оставяме да почине 20-30 минути. Разделяме го на две равни части и всяка разточваме на кора с дебелина около 1 см. Нарязваме ха ромбове, като в средата на всеки правим прорез и прокарваме единия край през него.
Пържем тарарушките от двете страни в загрято олио до златисто, като олиото не трябва да е прекалено много. Отгоре поръсваме с пудра захар

Няма коментари:

Публикуване на коментар