Необходими продукти:
1 опаковка (100г) стъклени нудълс600 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
1/2 ч.ч. терияки сос
5 скилидки чесън, накълцани
1 чаша зеле, нарязано на тънки ленти
1 морков, нарязан на тънки ленти
1 глава лук, нарязан на едри парчета
1 ч.л. универсална подправка
4 с.л. олио
6 с. л. соев сос
Начин на приготвяне:
Предната вечер смесваме месото с терияки соса и накълцаните две скилидки чесън.
15-30 минути преди да започнем готвенето, накисваме нудълса в гореща вода. Запържваме в 1 с.л. сгорещено олио месото до златисто и го изкарваме в чиния. Слагаме 2 с.л. олио, запържваме чесъна за 30 секунди и добавяме морковите. Готвим около 5 минути и добавяме лука, зелето и 1 с.л. соев сос. Разбъркваме и готвим докато омекнат заленчуците. Прибавяме 1 с.л. олио, пилето, нудълса и 5 с.л. соев сос. Разбъркваме и готвим до готовност на нудълса - около 10-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар