Необходими продукти:
1 свинско бонфиле
1 с.л. олио
1 ч.л. сол
1/2 ч. л. смлян бял пипер2 с. л. масло
1/2 глава лук
1 ч. л. смлян чесън
1/2 чаша сухо бяло вино
200 мл готварска сметана
2 с. л. дижонска горчица
за картофите:
2 сладки картофа - Батат
мащерка, черен пипер и сол на вкус
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на медальони с дебелина около 1 см и леко начукваме всяко парче. Загряваме зехтина в тиган. Овкусяваме месото от всяка страна със сол и черен пипер и запечатваме от всяка страна за 2 минути. Изваждаме медальоните в чиния и ги завиваме с фолио.
Разтапяме 1 с.л. масло, добавяме лука и чесъна, разбъркваме и готвим 1-2 минути. Наливаме виното и оставяме да къкри 4-5 минути или докато течността остане около 3 с.л. Добавяме сметаната, горчицата и останалото масло. Разбъркваме и връщаме месото в тигана. Слагаме капак и готвим около 10 минути.
Картофите нарязваме на тънки лентички и овкусяваме с мащерка, сол и черен пипер. Поливаме ги със зехтина, разбъркваме добре и ги разпределяме в тава, застлана с хартия за печене, като не трябва резените да са един върху друг. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор до златисто - около 15 минути, като разбъркваме един път по време на печеното.
Сервираме медальоните гарнирани с картофи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар