Необходими продукти:
2 с. л. зехтин200 г Чоризо или друга наденица
1 средена глава лук, нарязана на кубчета
2 скилидки чесън, накълцани
1 консерва смлени домати или домати на кубчета
220 мл пилешки бульон
1 с. л. захар
2 с. л. Провансалски микс подправки - розмарин, босилек, цветчета от мащерка, майорана, дафинов лист, салвия, резене, риган или копър.
100 мл готварска сметана
4-5 топки замразен спанак или 1-2 чаши пресен
1 чаша замразена царевица
1 пакет тортелини с пълнеж по избор
1 топла Моцарела
½ чаша настърган кашкавал
сол и черен пипер, на вкус
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в тиган и запържваме наденицата, нарязана на колелца, и лука до златисто. Добавяме чесъна и готвим още минута. Прибавяме доматите, бульона, захарта и подправките. Когато започне да къкри сипваме сметаната и ако е необходимо още сол и пипер.
Добавяме спанака, тортелините, моцарелата и царевицата, и разбъркваме. Прехвърляме сместа в тава, поръсваме с настъргания кашкавал, покриваме с фолио и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. Махаме фолиото и запичаме. Сервираме леко охладено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар