Необходими продукти:
200 гр. Чоу фун нудълс - широка оризова паста2 с. л. олио
230 гр. фланк стек или телешки шницел, нарязан на парчета
1 глава лук, нарязана на едри парчета
100 гр. бобови кълнове
2 зелени лука, нарязани на едро
1 ч. л. сусамово масло
сол и бял пипер, на вкус
за маринатата:
3 скилидки чесън, фино смлени
4 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. оризов оцет
2 ч. л. настърган джинджифил (или ½ ч. л. сух)
1 ч. л. царевично нишесте
1/4 ч. л. сода за хляб
1/4 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Ако е необходими приготвяме пастата според опаковката, ако е прясна я добавяме, когато връщаме месото в тигана.
Смесваме всички съставки за маринатата. Изсипваме половината смес върху месото и разбъркваме. Покриваме и охлаждаме за най-малко 10 минути или до 8 часа.
Загряваме олиото в голям тиган. Изцеждаме телешкото от маринатата и го пържем в тигана, като разбъркваме. Когато придобие златист цвят от всички страни и готово го изваждаме в чиния. В тигана слагаме жълтия лук и разбъркваме за 1 минута. Добавяме бобовите кълнове и разбъркваме за още 1 минута.
Добавяме втората половина от маринатата, нудълса и месото. Разбъркваме, прибавяме зеления лук и сусамовото масло, и готвим за още 1 минута, като разбъркваме. Овкусяваме със сол и бял пипер, ако е необходимо.
Сервираме топло.
Загряваме олиото в голям тиган. Изцеждаме телешкото от маринатата и го пържем в тигана, като разбъркваме. Когато придобие златист цвят от всички страни и готово го изваждаме в чиния. В тигана слагаме жълтия лук и разбъркваме за 1 минута. Добавяме бобовите кълнове и разбъркваме за още 1 минута.
Добавяме втората половина от маринатата, нудълса и месото. Разбъркваме, прибавяме зеления лук и сусамовото масло, и готвим за още 1 минута, като разбъркваме. Овкусяваме със сол и бял пипер, ако е необходимо.
Сервираме топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар