четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Дяволско пиле

Тази рецепта може да ви се стори малко екзотична, но наистина се получава дяволско вкусно ястие. Заслужава се да бъде изпробвана.

Дяволско пиле

Необходми продукти:


1 кг пилешко филе
3 с.л. зехтин
1 голяма глава лук
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. настъргана лимонова кора
1 ч.ч. доматен сос
1 с.л. кафява захар
1 ч.л. горчица
1 ч.л. къри
2 с.л. оцет
1 ч.л. соев сос
3 скилидки чесън
1 ч.ч. зеленчуков бульон


Приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на кубчета, които се запържват за няколко минути в горещия зехтин. Отцеждат се от мазнината и се преместват в гювеч. Нарязания на ситно лук и пресован чесън се запържват в същия зехтин, докато лукът стане прозрачен. Прибавят се лимоновия сок, лимоновата кора, доматения сос, горчицата, оцета, соевия сос, подправките и бульона. Всичко се разбърква и се оставя да заври. Сваля се от огъня и сместа се прибавя към пилето. Ястието се пече в умерена фурна 60 минути.
Ако нямате гювеч може да приготвите ястието и в тава, покрита с фолио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар