понеделник, 9 февруари 2015 г.

Меденки с мармалад

Една класическа рецепта за любимите меденки. Може да ги слепите с какъвто мармалад искате, с глазура или без - вие решавате.

Меденки с мармалад

Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.чаша захар –220 мл
1 кафена чаша мед -100 мл
1 непълна ч.чаша олио
1 с.л..канела, карамфил, джинджифил
1ч.л. сода и 1 ч,л.оцет или бакпулвер
брашно колкото поеме – около 500-600 г


Приготвяне:
Рзбиват се с тел яйцата и захарта, добавя се меда, олиото, и всичко останало.
Накрая се прибавя постепенно брашното до получаване на лепкаво тесто, но да може да се оформя с ръце.Оформят се топчета, които леко се притискат.
Пече се в тава, застлана с хартия за печене на 180 С за 10-тина минути, като се наблюдават да не изгорят.Ако се препекат ще станат твърди.
По желание се слепват две по две с конфитюр. Аз използвах сливов и ябълков.
Може да се потопят в шоколад (шоколадът се затопля на водна баня или микравълнова и се смесва с малко сметана).

Няма коментари:

Публикуване на коментар