Сникърс кейк
Продукти:
за кейка:
400 грама бяло брашно
200 грама захар
250 грама меко краве масло (на стайна температура)
5 яйца
2 пакетчета ванилова захар
2 равни чаени лъжички бакпулвер
150 мл прясно мляко
8 малки бройки Сникърс (4 двойни пакетчета)
за глазурата:
200 грама млечен шоколад
малко фъстъчено масло
400 грама бяло брашно
200 грама захар
250 грама меко краве масло (на стайна температура)
5 яйца
2 пакетчета ванилова захар
2 равни чаени лъжички бакпулвер
150 мл прясно мляко
8 малки бройки Сникърс (4 двойни пакетчета)
за глазурата:
200 грама млечен шоколад
малко фъстъчено масло
Разбийте кравето масло със захарта на пухкав крем и започнете да добавяте яйцата едно по едно.Смесете ванилията, брашното и бакпулвера и прибавете половината от тях към яйчено-маслената смес, разбийте добре.
После добавете прясното мляко и останалата смес от брашно и разбийте до получаването на гладка еднородна смес.Изсипете половината от сместта в добре намаслена и набрашнена продълговата кексова форма, подредете Сникърсите и ги покрийте с останалата половина от кексовата смес. Изпечете кейка до готовност, проверявайте с клечка за зъби.
Хитринка:Ако се притеснявате, че още не е готов, а отгоре ще изгори, просто покрийте отгоре с парче алуминиева фолио.
Оставете го да изстине напълно и го полейте с разтопения млечен шоколад за глазурата.
Декорирайте с фъстъченото масло с помощта на клечка за зъби.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар