петък, 13 февруари 2015 г.

Пай с кайма

Това ястие се приготва много лесно и бързо. Получава се много вкусно.

Пай с кайма

Необходими продукти:
За първия пласт:
500г кайма
1 морков
1/2 клава кромид лук
1 яйце
сол на вкус
млян черен пипер на вкус
1-2 щипки чубрица

За втория пласт:
3 скилидки чесън
1 с.л. олио
5 с.л. доматено пюре
1-2 щипки босилек
1-2 щипки риган

За третия пласт:
500г картофи
бучка масло
50г кашкавал
Приготвяне:
Намажете тавичка с малко. Смесете каймата, нарязаните на ситно морков и кромид, яйцето и подправките за първия пласт и разстелете сместа в тавичката. Запечете за около 15 мин. За втория пласт в тиган със загрято олио запържете нарязаните на ситно скилидки чесън. Добавете доматеното пюре, размито с малко вода, и подправките. Изсипете соса върху пласта с кайма и запечете за още 5 мин. Сварете картофите за третия пласт. Смачкайте ги на пюре и добавете маслото. Разстелете пюрето в тавата. Поръсете пая с настърган кашкавал и го запечете в умерена фурна до златисто. Изчакайте малко да изстине преди да сервирате.




Няма коментари:

Публикуване на коментар