петък, 28 януари 2022 г.

Джобчета с пилешко

 

Необходими продукти:

1 опаковка прясно тесто за пица
1 ч.ч. нарязано печено пиле
2/3 ч.ч. настъргано сирене моцарела
1 ч.ч. сос маринара
1 голямо яйце
1 с. л. прясно мляко
1/4 ч.ч. настърган пармезан
1/2 ч. л. сушен риган

Начин на приготвяне:

Изваждаме тестото за пица 15 минути преди да започнем да работим с него. Разгъваме го, разрязваме веднъж в средата по дължина и два пъти по ширина, така, че да се получат 6 квадрата.
В купа смесваме нарязаното пиле, моцарелата, ригана и ½ чаша сос маринара. Разбъркваме добре. Разпределяме сместа между всеки от шестте квадрата тесто за пица, като я постяме в долния ъгъл на тестото. Внимаваме по краищата да няма плънка.
Разбиваме заедно яйцето и млякото, след което намазваме двата ръба на тестото, най-близо до пълнежа. Сгъваме празната страна на тестото върху плънката и много здраво защипваме двете парчета тесто заедно. Поставяме всеки джоб в тава, застлана с хартия за печене, след което го намазваме отгоре с разбитото яйце и го поръсваме с пармезан. Правим малък прорез в горната част на всеки джоб.
Печем джобчетата в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или докато станат златисти. Изваждаме джобчетата от фурната и ги сервираме с останалата ½ чаша сос маринара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар