четвъртък, 27 януари 2022 г.

Крем супа с тиквички и червени картофи

Необходими продукти:

2 с.л. масло
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
¼ ч. л. сушен розмарин
¼ ч. л. сушена мащерка
¼ ч. л. сушена целина
¼ ч. л. черен пипер
¼ ч. л. сол 
1 щипка Кайенски пипер , по желание
5 ч.ч. тиквички, нарязани на кубчета
3 ч.ч. пилешки бульон 
1 с. л. соев сос
червени картофи, около 500г
1/2 ч.ч. сметана за готвене
1 ч.ч. сирене Чедър 

Начин на приготвяне:

Настъргваме сиренето и оставяме настрана, да достигне стайна температура.
Разтапяме маслото в тенджера на среден огън. Добавяме лука и готвим, докато омекне, около 5 минути. Добавяме чесъна и готвим още 1 минута.
Прибавяме нарязаните на кубчета тиквички и подправките: (1/4 ч. л. всяка от: сушен розмарин, мащерка, целина, сол, черен пипер и щипка лют червен пипер). Задушаваме за 5 минути.
Обелваме и изплакваме картофите. Нарязваме ги на малки парченца с еднаква големина, за да се приготвят равномерно и бързо.
Добавяме към супата картофите, пилешкия бульон и соевия сос. Оставяме да заври, след което намаляме котлона до средна температува. 
Оставяме да къкри, докато зеленчуците омекнат добре - около 20 минути.
Махаме от котлона и пасираме до гладкост.
Връщаме обратно на котлона на ниска степен. Разбърквайки добавяме сметаната.
Добавяме сиренето и отново разбъркване, докато се разстопи. Махаме от котлона и сервираме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар