Необходими продукти:
за щройзела с канела:
3 с. л. брашно
½ ч. л. канела
¼ ч.ч. кафява захар
1 ½ с. л. олио (взето от количеството за кекса, по-долу)
за кекса:
3 яйца, на стайна температура
¾ ч.ч. олио
1ч.ч. захар
1 ч. л.екстракт от ванилия
2 ч.ч. брашно
1 ½ ч. л. бакпулвер
½ ч. л. сода за хляб
½ ч. л., канела
2 ч.ч. необелени, настъргани тиквички (около 1 средна)
за глазурата:
¾ чаша пудра захар
2-3 ч. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
За канеления щройзел смесваме всички съставки за щройзела в малка купа до получаване на трохи, като използвате олио от количеството, дадено за кекса.
За кекса разбиваме яйцата, останалото олио и захарта в голяма купа, докато стане на пяна и се сгъсти. Отгоре пресяваме брашното, бакпулвера, содата и канелата. Разбъркваме добре.
Добавяме ванилията и настърганите тиквички. Разбъркайте добре с шпатула.
Изсипваме тестото в намаслена и набрашнена форма за кекс. Печем в редварително загрята на 180градуса фурна за 40-45 минути.
Оставяме да се охлади върху решетка за 15 минути. Обръщаме върху решетка и оставямее да изстине напълно.
За глазурата смесваме двете съставки в малка купа до гладкост. Добавяме още течност или захар, ако е необходимо, за да стане толкова гъста или тънка, колкото искате.Заливаме охладения кекс и оставете да изсъхне преди да разрежем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар