вторник, 25 януари 2022 г.

Чесново пиле с картофи на тиган

 Необходими продукти:

450г пилешко бон филе
2 с. л. соев сос
1 с. л. зехтин
2 ч. л. лют сос
½ ч. л. черен пипер
½ ч. л. чесън на прах
½ ч. л. лук на прах
450г картофи
1 с. л. зехтин
2 с. л. масло
3 скилидки чесън
1 връзка зелен лук
½ ч. л. италианска подправка

Начин на приготвяне:

В голяма купа мариноваме пилето със соевия сос, зехтина, лютия сос, черния пипер, чесъна на прах и лука на прах, и оставяме за поне 1 час.
Нарязваме картофите на четвъртинки и ги сваряваме (отчасти) в подсолена вряща вода за 8 минути. Не трябва да се преваряват. Отцеждаме ги добре и ги оставяме настрани.
Слагаме зехтина и маслото в тиган на среден огън и добавяме картофите. Запържваме ги, докато станат златисти, след което ги изваждаме от тигана.
Слагаме пилешкото в тигана, запичаме до златисто, обръщаме го и отново готвим до златисто.
Добавяме чесъна и готвим още няколко минути. Ако има останала марината я добавяме към пилето и го оставяме да се готви. То е готово, когато достигне вътрешна температура от 74 градуса.
След това връщаме картофите, добавяме зеления лук и италианската подправка, и готвим още 5 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар