Необходими продукти:
200г сирене фета
200г кисело мляко
150 г твърдо или полутвърдо сирене - Кефалотири, Касери или подобно
2 яйца
150 г разтопено масло
125мл прясно мляко
140 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното, бакпулвера и черния пипер. Разтапяме маслото, смесваме го с прясното и киселото мляко. След като сместа изстине прибавяме ляко разбитите яйца. Полячената смес внимателно добавяме към брашното. Разбъркваме докато се получи гладка смес без бучки. Прибавяме леко настърганото сирене и след това натрошеното сирене фетата. Сместа изсипваме в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути, или до кафеникав цвят. Сервираме питата топла.
Няма коментари:
Публикуване на коментар