Необходими продукти:
1 с. л. масло
2 скилидки чесън, смлени
1 голяма глава лук, нарязан на кубчета
3 стъбла целина, нарязани на филийки
2 средни тиквички, нарязани
2 средни картофа, обелени и тънко нарязани
4 ч.ч. пилешки бульон
Допълнително:
2-4 ленти бекон, запържен и натрошен
1 ч.ч. кисело мляко
1/4 ч.ч. настърган пармезан, за гарнитура
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтапяме маслото в тенджера на средно силен огън. Добавяме чесъна, лука и целината, след което задушаваме за 3-4 минути, докато зеленчуците започнат да омекват.
Добавяме тиквичките, картофите, бульона и оставяме да заври. След като заври, покриваме и намаляме котлона на слаб огън.
Готвим за 20 минути или докато зеленчуците омекнат. Овкусяваме и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Пасираме до гладко и кремообразно състояние, след което разбъркваме с киселото мляко.
Сервираме супата гореща, гарнирана с натрошен бекон и поръсен пармезан!
Няма коментари:
Публикуване на коментар