вторник, 1 февруари 2022 г.

Крем супа от броколи и червена леща

 

Необходими продукти:

1 с. л. зехтин
1 глава лук, нарязана на кубчета
3 скилидки чесън, смачкани
¼ ч. л. червен пипер
1 ч.ч. червена леща
500г броколи 
5 – 6 ч.ч. зеленчуков бульон 
100мл готварска сметана
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина в тенджера на среден огън. Добавяме лука и готвим, докато стане прозрачен, около 5 минути. Прибавяме чесъна и червения пипер, и разбъркваме.
Добавяме лещата, броколито, накъсано на розички и бульона. Натискаме броколите надолу колкото можете, за да се покрият с течност. Оставяме да заври, намаляме котлона и оставяме да къкри за 15-20 минути. Супата е готова, когато лещата омекне. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
С помощта на пасатор пасираме до желаната консистенция. Сипваме сметаната, разбъркваме и връщаме на котлона за няколко минути.
Сервираме супата с поръсен зелен лук и филирани бадеми.
Време за приготвяне: 5 минути
Време за готвене: 20 минути
Брой порции: 4

Няма коментари:

Публикуване на коментар