понеделник, 14 февруари 2022 г.

Немска картофена супа

 

Необходими продукти:

1 с.л. масло
1 глава лук, нарязана на кубчета
3 скилидки чесън, смачкани
2 стръка целина, нарязани на кубчета
2 моркова, нарязани на кубчета
900г картофи. нарязани на кубчета
1/2 ч.л. суха майорана
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
1000мл зеленчуков бульон или вода
2 дафинови листа
80г готварска сметана
пресен магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

Загряваме маслото в тенджера на среден огън и добавяме лука. Сотираме го за 3-4 минути. Добавяме чесъна, целината, морковите, картофите и всички подправки. Запържваме за около минута.
Наливаме зеленчуковия бульон и оставяме супата да заври. След това намаляме котлона и оставяме да къкри около 20 минути или докато зеленчуците омекнат.
Изсипваме половината от вече готовата супа в друг съд. Изваждаме дафиновите листа и пасираме с пасатор до гладкост. Сипваме пасираната супа при останалата част в тенджерата, добавяме сметаната и разбъркваме. Връщаме на котлона за няколко минути и ако е необходимо добавяме още сол или черен пипер. Сервираме с пресен магданоз.
Време за приготвяне:15 минути
Време за готвене: 20 минути
Брой порции: 4

Няма коментари:

Публикуване на коментар