вторник, 14 февруари 2017 г.

Телешко пармиджана

Необходими продукти:

4 парчета телешко контрафиле 
1 ч. ч. галета
4 с. л. настърган кашкавал за галетата
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. риган
1 ч. л. прясна мащерка, ситно нарязана
2 яйца
50 мл зехтин е
100 г топка моцарела
кашкавал за запичане

за соса:
1 малка глава лук, нарязана на полумесеци
2 скилидки чесън, ситно нарязани
2 с. л. зехтин
400 г консервирани домати
1 ч.л. босилек 
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Начукваме месото тънко. Разбъркваме галетата с кашкавала, пипера, ригана и мащерката. Разбиваме яйцата с щипка сол. Топваме месото в яйчната смес и след това в овкусената галета. Запечатвяме в сгорещения зехтин (да се зачервят от двете страни). Отцеждаме от мазнината и подреждаме в тавичка.
За соса в загретия зехтин слагаме лука и чесъна, и  разбъркваме на умерен огън 5-6 мин., докато омекнат. Сипваме доматите, босилека, сол и пипер на вкус и готвим на умерен огън 10 - 15 мин., докато се посгъсти. Разпределяме сосът върху месото, отгоре поставяме резени моцарела и поръсваме обилно с кашкавал.
Запичаме 20 - 30 мин. в загрята фурна на 180° С, докато сирената се разтопят и зачервят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар